2013. január 5., szombat

A pakolás művészete

Voltatok már olyan helyzetben, hogy egy pici lakásban laktatok mondjuk úgy kb. 37 m2-en és a lakásotokban/albérletetekben csak úgy folyamatosan halmoztátok fel a cuccokat? Én mindig lakásban éltem, korábban a szüleimmel is. A lakásnak a befogadóképessége véges. Ha aszt szeretnénk, hogy mi emberek is beleférjünk akkor néha muszáj megszabadulnunk féltve őrzött kincsektől. Milyen kincsek is vannak/voltak az én lakásomban, amiktől a nagy átalakítás show során meg kellett váljak?
1. Ruhák, amiket már 3-4-5...éve nem vettem fel...ugye tudja mindenki, hogy sosem fogom felvenni, de szép, tetszik, fűz hozzá valami emlék vagy nem, de mégsem dobnám ki..
2. Nagyon fontos fesztiválemlékek: karszalagok, belépők, programfüzetek, kitűzők, matricák...valljátok be őszintén ezek nélkül nem is lehet élni!
3. Cipők, amik már jóval túl vannak a csúcson, de ki tudja majd ha festek, sárban tapicskolok, valahova olyan helyre megyek még jól jöhet - MEHET!
4. Csecsebecsék- na ebből akad bőven egy nő lakásában, akinek sok a barátnője és azok szüli, névnap, karácsony és minden egyéb ünnep gyanánt apró kis édesebbnél édesebb dolgokkal lepték meg, amelyek nem feltétlen hasznosak, de jól mutatnak vagy nem :). Ezeket néha nevezhetnénk giccsnek is:) Na ezek egy nagy pakolás során ilyen olyan dobozokból, rejtekhelyekről előkerülnek. Persze az ember lánya imádja ezeket a cuccokat, de szembe kell néznie kis lakása adottságaival. Két lehetősége van, készít egy emlékdobozt, ahová legféltettebb kincseit elrakja, vagy közeledvén a karácsonyhoz keres egy olyan szervezetet akikben megbízik, hogy csecsebecséit jó helyre rakják, olyan embereknek adják, akiknek ezzel a kis aprósággal örömet okozhatnak. Én a két verziót kevertem.
5. Újságok tömkelege - mert hát ki tudja még mire lehet jó a 2010/43-as Nők Lapjában szereplő cikk "Hogyan viselkedjünk egy állásinterjún?" címmel, vagy a csodapakolások, receptek ugyebár.....de nem nem receptek már nincsenek benne, mert azt a kisasszony szépen módszeresen kivágta és egy újabb helyen gyűjtötte...szerintetek hányszor főzött belőlük? Azt hiszem mindenki tudja a választ. Az interneten nem lehet már mindent megtalálni merülhet fel a kérdés, miért is őrizgetem ezeket???
Na igen körülbelül ezektől kell megszabadulni. Lehet? Ha az ember beindul akkor igen. Mert tudom, hogy sosem fogom elővenni, átnézni, elolvasni...és igen sok-sok sokkoló mennyiségű cucc került így különböző helyekre: kuka, adományozás, vagy egyszerűen csak Emi turi megnyílt és mások kincseket találhattak!
De miért is volt a nagy pakolás? A kis lakásba beköltözik egy újabb ember, egy férfi, akinek szintén sok a cucca, aminek hely kell. De a férfi nem tudna kicsit selejtezni? A csillagjegye alapján mégiscsak egy rendszerető ember, hát hajrá...ma délelőtt ez történt és ha nehezen is, de sikerül neki megszabadulnia dolgoktól. Persze most gondolhatnánk, hogy egy férfinál értelmesebb dolgok halmozódnak fel...na ne legyenek illúzióink :):)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretek selejtezni. Amikor 1-1 már elfelejtett dolog akad a kezembe, annak minden történetével együtt. Ez mondjuk nálunk elég sűrűn előfordul. Új év, új lakás...Költözés. :)

    VálaszTörlés